Miért a Ju Jitsu?

Kedves Érdeklődő!

 

Üdvözlünk az oldalon! Talán már megszületett benned a gondolat, hogy ki kellene próbálni valami új mozgásformát, amelynek segítségével meg is védheted magad, vagy már tapasztalt harcosként szeretnél megismerkedni egy másik harcművészeti ággal? Esetleg a gyermekednek keresel olyan sportot, amely segít lekötni az energiáit, és egyúttal önfegyelmet is tanul (azzal a nem titkolt reménnyel, hogy a csend áldott békéje aranyozza be az edzések utáni estéket)?

Mint minden rendes 21. századi Internet használó nem szórólapok, vagy szájhagyomány útján találtál ide, hanem beírtál a keresőbe néhány kulcsszót. Majd többek között ezt az oldalt is feldobta. Első olvasásra kimondhatatlan szóval találkozol, már hallottál ilyesmiről dzsiu-dzsicu …ja igen, ez valami japán dolog lesz…

Ezért néhány gondolattal szeretnénk számodra megfoghatóbbá tenni, hogy milyen fába is vágod a fejszédet, ha eljössz hozzánk gyakoloni.

 

  • A ju jitsu hatékony egy hatékony önvédelmi rendszer, nem a futáshoz, vagy az úszáshoz hasonló természetes mozgásokból építkező sportág, így nagyon türelmesnek kell lenned magaddal szemben. Szükséged lesz a figyelmedre és a kitartásodra.
  • A gyakorlásokat bemelegítéssel kezdjük, majd átvesszük az alap ütés és rúgás technikákat.
  • A ju jitsuban sokat dobunk és esünk, így azt is meg fogod tanulni, hogy hogyan ess és gurulj biztonságosan, nemcsak a tatamin, hanem szükség esetén az utcán is.
  • Mindezek után párokba állva fogjuk gyakorolni a ju jitsu technikákat. Szépen, fokozatosan, lépésről-lépésre fogjuk bemutatni és átadni neked a technikákat.
  • Az edzések része az erősítés is, amely saját testtel, vagy párban történik. Elő fog kerülni a medicinlabda, és bordásfal is rendelkezésre áll…
  • Nagy hangsúlyt fektetünk a nyújtásra és a lazításra is, amely segít a sérülések elkerülésében.
  • A japán fegyverek iránt érdeklődők is örülhetnek, mert a ju jitsuban használunk például kést, különböző méretű botokat, és bokent.
  • Végül, de nem utolsó sorban küzdelem is lesz, földharc, pusztakezes és kesztyűs küzdelem.

 

Ha mindezt végig olvastad láthatod, hogy milyen sokoldalúan fejlesztjük, és képezzük a testet, legyen az a mozgás koordináció, az erő, a gyorsaság, az állóképesség, az önfegyelem, a kitartás, és persze az önvédelemre való képesség.

 

OSU!

Kategóriák: Rólunk

Hozzászólások lezárva.