A közös történet

A történet 2011 őszén kezdődött, amikor először tarthattam edzést gyerekeknek, a Multi Kajak-Kenu Klub tornatermében. Apám és mesterem, segítségével és támogatásával épült folyamatosan az Óbudai Ju Jitsu Dojo, amely a Szentendre Dojó-val karöltve szoros együttműködésben képviseli a Kelemen-Ryu Ju Jitsu-t.

 

Mestereink

 

Kluka József

Szerencsés embernek mondhatom magam, mert mindig azt tehettem, amit szeretek. 

Hiszen az ember legnagyobb vétke saját maga ellen, ha élete során olyasmivel foglalkozik, amiben nem leli örömét.

A kötelező iskolai évek után ötvösművességet tanultam. Ez egész életemben meghatározó volt, mert itt éreztem meg, milyen nagyszerű érzés két kezünk munkájával létrehozni valamit, amelyben megjelenhet saját személyiségünk.

Gyermekkorom óta sportolok, több próbálkozás után találtam rá a kajak-kenura. Először versenyzőként majd később edzőként , sportvezetőként dolgoztam.

Azért kezdtem el harcművészetet gyakorolni, mert megfogott annak szellemisége és a technikák összetettsége. Újdonság volt számomra az élsport után, hogy nem az eredmény, hanem az odavezető út a fontos, ahol az ember átalakíthatja testét és elméjét.

Mindennapi gyakorlásaimban fontos hangsúlyt kap a karate és ju jitsu technikák tanulása, valamint a fegyverek forgatása.

A zen do gyakorlása által megjelent életemben egy belső út, a keleti filozófia és a meditáció /zazen/.

A budo egy életen át fenntartható fizikai és szellemi ösvény, mesterekkel és barátokkal.

Ami fontos számomra: családom, magyarságom, tanítványaim.

 

Kluka Borbála

 

1985-ben születtem, és 7 éves koromban édesapám dojójában kezdtem el harcművészetet tanulni. Először a gyerekcsoportban részesültem játékos, de sokrétű képzésben. Megismerkedhettem a ju jitsu, a karate és a kobudo alapjaival. Észre sem vettem, hogy az évek múlásával egyre jobban elmélyültem a gyakorlásban.

2011-óta már a felnőttek oktatásában is részt veszek az Óbuda Ju Jitsu Dojóban. Megtapasztaltam, hogy  emberekkel foglalkozni valóban szép, és nehéz út, tanítok és közben én is nagyon sokat tanulok a tanítványaimtól. A harcművészet beépült a mindennapjaimba és segít a civil életben való helytállásban is.
A budo mellett orientális táncokkal is foglalkozom. Úgy érzem, hogy ez a két művészet kiegészíti egymást, mivel a test és a lélek külső-belső harmóniáját teremti meg.
A PPKE-n szereztem diplomát művészettörténet és történelem szakon. Sportoktatói képesítéssel rendelkezem. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy szüleim sportban és budóban szerzett tapasztalataikkal segítenek engem utamon.

Kategóriák: Rólunk

Hozzászólások lezárva.